neděle 18. září 2016

SVB 2016

POZVÁNKA

NA

SETŘÁSÁNÍ VELIKONOČNÍHO BERÁNKA XVIII. 

(je to sobota 12. listopadu 2016 )
Ahoj, Tak jako každý rok si Vás dovoluji pozvat na vyjížďku na kole z Prahy na Říp a zpět. Vidím úsměvy ale je to tak. Také na podzim můžeme vzpomenout na velikonoce. Okolnosti s nalezením vhodného termínu vyústily v tento netradiční podzimní datum Doufám že využijete této mimořádné přílžitosti osedlat svá kola místo na  jaře, teď na podzim, dříve než je uložíte k zimnímu spánku.
 jedno starší foto

Hlavní cíl:

Letos se vydáme již po osmnácté oblíbenou trasou podél Vltavy a po vedlejších silnicích až k vrcholu Řípu (459 m.n.m.).


Vedlejší cíl:

zdolání vrcholku "kolmo" bez sesednutí a pěšího výstupu 

Termín:

 Sobota 12. listopadu 


Sraz:

 7:45 metro Holešovice, výstup směr vlakové nádraží, poblíž tramvajové zastávky do Kobylis, 


Odjezd:

 v 8:00 hod., opozdilci nás doženou na trase nebo v 9:00 u zastávky autobusu Klacánky

Trasa:

Po pravém břehu Vltavy do Kralup a dále po levém břehu Vltavy směr Nelahozeves, Nová Ves, Jeviněves, Černouček, Ctiněves, Říp a zpět po cyklotrase č.2, Zálezlice, Netřeba, Panenské Břežany a Bášť. Zkrácení trasy je možné pokud zvolíte pro cestu zpět přepravu vlakem.


Možnosti nákupu občerstvení po cestě:

Holešovice - stánek s občerstvením pro ty kdo zapoměli snídani, Kralupy - supermarket, Černouček – zakouřená hospoda se zahrádkou jakou svět neviděl, Říp - tradiční hospoda na vrcholu s obsluhou od okénka, Zálezlice – hospoda na jedno pivo a vzpomínku na povodeň 2002, Sedlec - hospoda na statku s večeří a rozloučením po úspěšné akci.

Náročnost:

trasa převážně rovinatá, délka cca 100km při zpáteční cestě na kole až na metro Ládví, možnost přímé vlakové dopravy zpět do Prahy z Veltrus. Doporučené je horské kolo nebo treking. V úseku do Klecánek je již letos krásná asfaltová cyklostezka, takže nouzově lze projet i na kole silničním. Trochu obtíží může nastat pouze na úseku z Řeže, ale právě ten považuji za nejkrásnější.

Vaše dotazy a přihlášení k účasti zapište zde nebo nás kontaktujte osobně
na vaši účast se těší organizátoři:
Pavel a Honza

Žádné komentáře:

Okomentovat